Sunday, February 27

Varför du vill åka till Hässleholm för att uppleva Siesta! 2011

"Vad är det för ställe som folk snackar om egentligen? Det där stället som knappt har några regler, där folk inte bryr sig om att det regnar eller är lerigt överallt, eller där det är normalt att gå runt med ko-dräkt? Jag har hört att alla är pigga, glada, lyckliga och rent ut sagt galna. Någon skakade på huvudet och sa att det är det bästa som hänt den någonsin. När är det och hur gör jag för att komma dit?" 

Hur kommer det sig att varelser (ja, inte bara människor. Kor, hästar och gud vet allt) runt om i hela vårt långa land får för sig att ta sig till Hässleholm varje vår? Liksom... Hässleholm av alla ställen. Hur många Stockholmare vet vad Hässleholm är för någon stad? Eller människor från Kiruna för den delen, som mina grannar från Siesta 2010 kom ifrån. 
It began in Hässleholm, helt enkelt, som Familjen sjöng och dansade om förra året på Siesta. Anledningen till att ni ska till Siesta är för-att-Siesta-ÄR-SIESTA. Den där meningen säger alla som varit där; "men alltså, det är ändå SIESTA!" Det är en it-festival som man inte vill missa. Hur ska ni annars inleda sommaren? (pst! Ni är ändå lediga från skolan dagarna under Siesta!) Glada, galna och pigga skåningar är som bäst i en blandning med ungdomar från diverse delar av Sverige, på en plats där man får bete sig lite hur man vill och näst intill helt och hållet slippa anpassa sig till regler. 
Siesta är ett samtalsämne som pågår året runt. Samtalsämnet slutar aldrig, och för varje gång man tar upp ämnet så finns det nya saker att berätta. Man träffar nya människor, hittar sin kärlek och får fantastiska musikupplevelser. Det finns inte mycket man längtar tillbaka till så mycket under vintern som att hänga i campet på Siesta. Obeskrivligt. Jag skulle åkt dit även om det inte var några artister/band jag gillade mycket, men åh!, årets bandsläpp! Tänk att hoppa och studsa till Slagsmålsklubben!
Om du nu såhär innan juni påstår att du blir pank efter att du pungat ut denna faktiskt-billiga-summa för Siesta 2011, så kan jag garantera att du har ändrat åsikt redan den 2 juni, om inte innan. Du kommer bli stenrik på kärlek av olika slag efter bara några timmar i denna pyttelilla stad Hässleholm.

Festivaler är det finaste som finns. Boka biljett nu, idag, direkt. Jag vet inte hur det låter för er, men alla dessa fantastiska saker som ingår i denna lilla biljett är så himla ofattbart underbart. Men hallå, det står bara "camping ingår"? Listan är ju lååååååååång. Alltså ja, ni förstår när ni varit där. Jag lovar.
2-4 juni, Vi ses där, va? 


Mitt Siesta 2010, var även där 2009. Läskigt underbart, båda gångerna. (Det är svårt med bilder, de blir inte rättvisa mot känslan.) Åh, nostalgi.

Kolla in närmare: Siestafestivalen,

4 comments:

Anonymous said...

Åh, nu ångrade jag mig. Nu måste jag dit.

gabri said...

haha åh vad du är fin

http://www.freakyfailure.blogspot.com said...

Grattis till 1a priset!
Snyggt gjort :D

Jonna said...

Siesta är awesome. Var där första gången förra året, gud, jag älskade det. Ska absolut dit igen i år! Helt jävla underbart är det! Herrejösses! :D i år ska bli så jäkla bra!
Syns där!